Historie

Historie

Historie


In 1916 is Jan Baas met een hondenkar begonnen om melk naar Baarn te rijden. Op een gegeven moment is hij begonnen om spullen mee terug te nemen vanuit Baarn naar Bunschoten. Dat werd steeds meer en meer zodat hij kon stoppen met de melk en de hondenkar werd geruild voor paard en wagen. Later werd er naar Amersfoort gereden en niet meer naar Baarn. Daar is zijn zoon Peter Baas mee doorgegaan. De goederenstroom werd groter en er kon op zekere dag een Ford vrachtwagen gekocht worden.

In de oorlog is Peter Baas zo lang mogelijk doorgegaan maar natuurlijk werd de vrachtwagen door de Duitsers in beslag genomen.

Na de oorlog heeft de regering een vrachtwagen beschikbaar gesteld en kon er weer naar Amersfoort gereden worden. Het werk werd steeds meer en er kon nog een auto worden gekocht. Doordat er werd samengewerkt met van Gend en Loos kon er zelfs een 3e en 4e auto worden gekocht. De zonen van Peter Baas werkten inmiddels ook al mee. Er werd begonnen met opslag voor klanten. Eerst in een huurpand later in een eigen pand wat daarna ook weer uitgebreid is.

In 2000 is het bedrijf overgenomen door Henk Vedder en Alice Vedder-Baas. Op 19 november 2005 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie op de Metaalweg 4 te Bunschoten.

Sinds 2016 hebben wij een diepvries warehouse geopend waar wij nu ook geconditioneerde goederen op kunnen slaan.

Ook hebben wij in 2016 het predicaat "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" gekregen, waar wij heel trots op zijn.